Руският президент Владимир Путин заподозря, че раздухването на допинг скандала около руските

...
Руският президент Владимир Путин заподозря, че раздухването на допинг скандала около руските
Коментари Харесай

Путин: Чрез допинг скандала САЩ се месят в руските избори

Руският президент Владимир Путин заподозря, че раздухването на допинг абсурда към съветските спортисти цели да повлияе на президентските избори в страната, съобщи ТАСС.

„ Ето какво бе безпокои: Олимпиадата стартира през февруари, по кое време са президентските избори у нас? През март. Много огромни са съмненията, че всичко това (допинговите кавги, бел. ред.) се прави, с цел да сътвори нужната за някого конюнктура на неодобрение на феновете на спорта и спортистите, сякаш страната има присъединяване в нарушаванията и носи отговорност за това “, сподели Путин сподели Путин пред служащи от Челябинския компресорен цех.

Комисия на МОК реши през вчерашния ден, че четирима съветски скиори са нарушили антидопинговите правила на Олимпиадата в Сочи през 2014 година, анулира резултатите им и ги лиши до живот от участия в олимпийски игри. Преди това същото решение бе взето за още двама съветски скиори.  Така Русия бе лишена от 4 медала от Сочи 2014.

Според съветския президент днешните интернационалните спортни организации, в това число и МОК,  са мощно подвластни от спонсорите, притежателите на телевизионните права и рекламодателите. " Това е голям слой на връзки и зависимости ", разяснява Путин. И прибавя: „ Контролният пакет е в Съединени американски щати, защото там са главните компании, които поръчват и заплащат телевизионните права, там са главните спонсори, там са главните рекламодатели.

" В отговор на нашата мнима интервенция в изборите в Съединени американски щати, те желаят да основат проблеми на изборите за президент на Русия “, счита Путин.

Той се усъмни, че компрометиращите допинг проби на съветски спортисти, може да са били сменени.

Москва постоянно е отричала за държавно присъединяване в неразрешеното стимулиране на съветски спортисти. На съвещание на изпълнителното бюро на МОК на 5-7 декември ще се взема решение дали спортисти от Русия ще бъдат допуснати до игрите в Пьончан, заяви Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР